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Design Process

Material Recipe

[ Materials ]

Seaweed, Agar, Glycerol, Gelatin, Water / 해조류(미역,세뭇가사리),한천가루, 글리세린, 젤라틴, 물

 

 

[ Material Recipe ]

* 왼쪽 - 미역 기반 / 오른쪽 - 세뭇가사리 기반 바이오플라스틱

 

1) Prepare agar powder (20g), gelatin (3g), and glycerin (30ml) based on water (800ml).

    물(800ml)을 기준으로 한천가루(20g), 젤라틴(3g), 글리세린(30ml)을 준비한다.

 

 

 

2) Pour water into a pot, add agar powder and gelatin. And continue stirring so that the powder dissolves well in water.

    냄비에 물(800ml)과 한천가루(20g) 및 젤라틴(3g)을 넣고 가루가 물에 잘 녹도록 계속 저어준다.

 

 

3) When the powder has melted to a certain extent, add glycerin and stir until sticky.

    가루가 어느정도 녹았을 때, 글리세린(30ml)을 넣고 끈적끈적한 형태가 될 때까지 저어준다.

    (* 이때 미역은 글리세린과 함께 넣고 세모가사리는 끈적끈적한 형태가 된 후에 마지막에 넣어 준다.)

 

 

4) Pour it into the prepared mold and harden it completely, then slowly remove it when it becomes a hard jelly.

    준비한 틀에 붓고 완전히 굳혀준 후, 단단한 젤리 형태가 되면 천천히 떼어낸다.

 

After removing it, the bioplastics appearance of bioplastics

 

5)  Print a circular frame and put the same type of bioplastics in an air fryer, oven, etc. to harden.

    원형 틀을 찍어내 동일한 형태의 바이오플라스틱을 에어프라이기, 오븐 등에 넣어 단단해지도록 굳혀준다.

    (100 degrees, 10 minutes. Divided into two / 100도, 10분 기준으로 두번에 나누어 진행)

 

Bioplastic Circular Shape

 

6) It is designed in the form of connecting rigid circular bioplastics.

    단단하게 굳은 원형의 바이오플라스틱을 이어붙이는 형태로 디자인한다.